Pastelka pro Tibet – Přednáška ADRA

Organizátoři: Comenius Fulnek, o. s. a Muzeum Novojičínska, p. o.

pátek 16. března 2012, 17.00 hodin

 

PASTELKA  PRO  TIBET v rámci projektu Edu & Art Fulnek 2012, který již tradičně probíhá ve spolupráci s městem Fulnek a Muzeem Novojičínska, p.o.

 

Na měsíc březen jsme pro vás připravili 2 akce v rámci tohoto programu :

  1. Přednáška o práci humanitárních organizací – přednáší pan Radomír Špinka, ADRA  16.3.2012 od 17.00 hod v oratoři kostela sv. Josefa ve Fulneku
  2. Zvukové lázně – improvizovaná relaxační hudba v podání muzikoterapeutek z ostravska, Míly a Vandy –  22.3.2012, od 18.30 hod v kostele sv. Josefa ve Fulneku

Přednáška o práci humanitárních organizací – 16.3.2012 od 17.00 hod

            o dětech, pro které je možnost chodit do školy z vlnitého plechu a dostat 2x za den najíst tím největším vítězstvím jejich života, jak se žije ve slumech, jak funguje adopce na dálku a další témata pro středoevropany zcela nepochopitelná, která vás zajímají

 Polovina lidí na světě žije    v chudobě s příjmem nižším než 2,5 USD na den. Z celosvětové populace čítající 2,2 miliardy dětí se jich pod hranicí chudoby pohybuje 1 miliarda – téměř každé druhé dítě na této planetě tedy už v dětství zakusí, co znamená chudoba. K základnímu vzdělání nemá přístup přes 120 milionů dětí, naprostá většina z nich žije v rozvojových zemích…….

 To je citace ze stránky programu BangBaby společnosti  ADRA – Adventist Development and Relief Agency (adventistická agentura pro pomoc a rozvoj), která byla založena v USA v roce 1956 a dnes má zastoupení již ve 125 státech světa. V České republice působí od roku 1992.

            O programu BangBaby, který je zaměřen na podporu vzdělávání a celkové zlepšení života chudých bangladéšských dětí, nám přijde popovídat vedoucí programu, pan Radomír Špinka .

 Rádi bychom znali váš názor na adopci na dálku. Podpora jednoho dítěte stojí 600-1000 Kč   za měsíc. Za tuto částku mají děti zajištěno základní vzdělání, ošacení, stravu a někdy i ubytování v internátech.

Vyplňte, prosím, anketu na našich www stránkách, ze které bychom chtěli čerpat  inspiraci při zapojení našeho sdružení do podobné aktivity.

 

Míla a Vanda – zvukové lázně , 22.3.2012, od 18.00 hod

            Přivítejte s námi první jarní novololuní – v beranu, který ovlivňuje hlavu, obličej, mozek, oči, nos, a celkovou životní sílu. 

            Nechte se unášet improvizovanou relaxační hudbou, vytvářenou zpěvem (i alikvotním), tibetskými mísami, sansulou, Shanti zvonky, šrutiboxem, bubínky. Je inspirována hudbou indickou, tibetskou i jiných přírodních národů. Délka trvání koncertu asi 1,5 hodiny.

Vezměte si sebou teplé oblečení, jelikož kostel je pouze temperová. Kdo si bude chtít tyto vjemy prožít intenzivněji přineste si sebou karimatku, spacák.

 

VSTUPNÉ do oratoře kostela sv. Josefa ve Fulneku: 40 Kč, snížené 20 Kč

 

                                                                                               Za Comenius Fulnek o.s.

                                                                                                      Jitka Krčmářová

Categories: Již proběhlo v roce 2012